Geëngageerde kunstenaars openen Parade met Stravinsky in spoken word

Het Haagse muziekcollectief Soundwave Collective en Rotterdamse spoken word-artiest Josimar Gomes openen De Parade in Den Haag die gehouden wordt van 1 t/m 6 juli. Zij goten Stravinsky’s L’Histoire du Soldat in een urban jasje.

De geëngageerde kunstenaars zijn daarmee van 1 tot en met 6 juli iedere avond twee keer te zien en horen in het Westbroekpark in Den Haag.

Geschiedenis van een soldaat
Actueler dan ooit, oorlog is helaas van alle tijden. Zo putte componist Igor Stravinsky er inspiratie uit voor zijn beroemde melodrama L’Histoire du Soldat uit 1918. Soundwave Collective en Gomes maakten hun ‘moderne’ Stravinsky in 2020 en goten Stravinsky’s klassieke muziek over de soldaat die zijn ziel aan de duivel verkoopt in een urban jasje. Niet wetende dat de voorstelling op dit moment extra raakt en tot de verbeelding spreekt. De Geschiedenis van de Soldaat vertelt het oeroude verhaal van de soldaat die op weg naar huis zijn ziel verkoopt aan de duivel. Componist Stravinsky schreef de teksten en muziek kort na de Eerste Wereldoorlog. Verleiding en teleurstelling komen erin aan bod, scherp getekend door de muziek en modernistische stijl van de componist.

Klik hier voor meer informatie